PVC vloeren

PVC vloeren biedt u de uitstraling van een echte parketvloer en het gemak van een tegelvloer. Het is de vloer van de toekomst. Naast de vele houtprints zijn er ook PVC vloer uitvoeringen met een leer-, wol-, metaal- of steenlook. Een PVC vloer is dun, geluidsarm en zeer slijtvast en kan daardoor in bijna elke ruimtes geplaatst worden.

Wij leveren deze vloeren aan huis. U hoeft er de deur niet voor uit. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs met diverse stalen om u een idee te geven wat er zoal te koop is.

PVC kan zwevend of verlijmd gelegd worden

Er zijn twee soorten PVC vloeren die elk op zijn eigen unieke wijze worden gelegd. De Gluedown variant wordt op een vlakke betonvloer of een zwevende ondervloer gelijmd. Omdat de nodige kennis en kunde van een echte vakman nodig is om te beoordelen of uw ondervloer geschikt is voor deze variant komen we altijd bij u thuis langs om dit te beoordelen.

De andere variant is de Uniclic. Bij deze variant zijn de PVC stroken al op een ondervloer verlijmd. Hierdoor is het mogelijk om net als bij parket en laminaat deze stroken in elkaar te klikken. Er komt dus geen lijm aan te pas. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. Pvc vloeren zijn een goed alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.

Steeds meer mensen ontdekken PVC vloeren. En dat is niet zo gek want PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, slijtvast, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC staat erom bekend geluiddempend te werken. Het verminderd dus omgeving- en contactgeluiden.

Zijn PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is goed met ene PVC vloer te combineren. Een PVC vloer heeft namelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat, een erg goede warmtegeleiding, zonder dat u een speciale ondervloer nodig heeft. Doordat de PVC vloer de warmte goed doorlaat, zorgt dit voor lagere stookkosten.

Zijn PVC vloeren bestand tegen vocht?

In de fabriek worden PVC vloeren voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. Door deze afwerking hoeft u na het leggen van de vloer geen extra onderhoud te plegen. Reinigen met lauw water is voldoende. Gebruik geen vette onderhoudsprodukten waar de vloer van gaat glimmen.

Door de samenstelling van het materiaal en het ontbreken van naden, is een PVC vloer zeer goed bestand tegen vocht, vet, olie, of andere viezigheid. Dit kunt u gemakkelijk en snel van uw vloer verwijderen, zonder dat er vieze vlekken achterblijven. Een PVC vloer is geen natuurlijk product is waardoor deze vloer niet uitzet of krimpt.

Gaar de vloer lang mee?

De duurzaamheid van een PVC vloer is altijd een feit. Bij andere vloeren is dit vaak afhankelijk van de kwaliteit die u koopt. PVC vloeren daarentegen zijn voorzien van een sterke beschermlaag die nauwelijks slijt. Daarnaast is een PVC vloer ook nog eens erg kleurvast, zodat uw vloer er over 10 jaar nog steeds mooi uit ziet.

De Voordelen van PVC vloeren

  • PVC vloeren zijn duurzaam en slijtvast
  • PVC vloeren zijn milieuvriendelijk
  • PVC vloeren zijn geluiddempend
  • PVC vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud
  • PVC vloeren zijn vochtbestendig
  • PVC vloeren zijn hygienisch en anti-allergisch
  • PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming
  • PVC vloeren zijn stroef en eventueel voorzien van houtstructuur