Parket en houten vloeren

IMG_4092Parket is een verzamelnaam die gebruikt wordt voor vele soorten hardhouten vloeren. Parket is een bijzonder geliefde vloerbedekking die voor gezelligheid en een warme uitstraling in uw woning zorgt.

Wij leveren diverse soorten en maten parket aan huis. Er zijn vele soorten parket zoals traditionele Tapis parket, Bourgogne parket, Lamel parket of massieve planken. Onze parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kwaliteiten, breedte en dikte. Bij parket heb je ook keuze in verschillende legpatronen. Denk aan patroonvloeren in de vorm van een visgraat of een Hongaarse punt.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs met diverse stalen om u een idee te geven wat er zoal te koop is. En u te voorzien van hoogwaardig advies.

Dit geld ook voor de vele verschillende tussenvloeren. Iedere tussenvloer heeft zijn eigen specifieke karakter eigenschappen. Geluiddemping is een heel belangrijk aspect waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed.

Voordelen van parket

  • Parket is een duurzaam product met een lange levensduur
  • Parket is een natuurlijk product
  • Parket is warmte-isolerend en dus energiebesparend
  • Parket is geschikt voor vloerverwarming
  • Parket is gemakkelijk te herstellen
  • Parket is gemakkelijk in onderhoud
  • Parket is hygienisch en anti-allergisch
  • Parket is eenvoudig aan te passen bij een verbouwing
  • Parket is mogelijk in verschillende legpatronen

Optimale luchtvochtigheid

De basis van het onderhoud van uw vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid. Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 60% tot 65%. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis vaak te laag, soms amper 40%. Dit is echt te laag voor uw parketvloer, hout is “levend” materiaal.

Parketvloeren worden terug gedroogd tot een vochtpercentage van circa 10%. Dit percentage is in evenwicht bij een luchtvochtigheid van ca 60% tot 65%. Bij een verandering in luchtvochtigheid zal het houtvocht percentage veranderen, wat impliceert dat het hout krimpt of uitzet. Luchtvocht moet gedurende het stookseizoen worden toegevoegd om het evenwicht te behouden, waardoor geen (of minder) krimpnaden kunnen ontstaan. Het is daarom verstandig dit middels een luchtbevochtiger te regelen.

Om de verschillen in luchtvochtigheid goed in de gaten te houden en daar snel op te kunnen anticiperen, adviseren wij u verder een hygrometer aan te schaffen. Over het algemeen is een digitale variant het meest exact en deze hoeft verder niet geijkt te worden.